2 + 1 beszámoló az elmúlt hetekből

Az elmúlt pár hét igen sűrűre sikeredett, de az is lehet, hogy csak azért, mert a balesetem miatt lelassultam, és több időm lett megélni dolgokat.

Az V. találkozónkat 2016. október 28-án tartottuk, a Provence Önkiszolgáló Étterembe mentünk. Ismét megijedtünk, hogy nem lesz hová ülni, de megoldottuk. Ezen a napon volt a székesfehérvári Konnektor nevű közösségi iroda hivatalos megnyitója is, ahol a napi munkámat végzem, így ennek köszönhetően többen is indultunk neki, hogy társaságban ebédeljünk.

Egészen pontosan 7-en voltunk, mert a volt munkahelyemről is eljött a fél cég, és találkoztunk olyannal is, aki csak spontán épp arra járt, és tudta, hogy mi is ott leszünk, így csatlakozott. Nagyon örültem, amikor az étteremben leszólított. Jó érzés volt, hogy kezdünk sokasodni.

Hoztam pár képet is. Legjobb lett volna felülről fotózni, mert ilyen sokan már nem fértünk a képre, de kicsi vagyok, bocsássátok ezt most meg nekem 🙂

V. Közös ebéd
V. Közös ebéd

V. Közös ebéd

V. Közös ebéd

VI. alkalommal a Hatpöttyös Étterembe mentünk. Ezúttal 5-en voltunk. Hát, izzasztó élmény volt… Ez az étterem általában nagyon nyugodt, és üres. Tegnap azonban annyira tele volt, hogy éppen csak le tudtunk ülni. Még a személyzet is meg volt illetődve egy kicsit.RÁ is kérdeztünk, hogy ez déltájt normális-e. Azt mondták, nem tudják, mi lelte az embereket. Itt már nem készítettünk képeket, de nagyon jó kis asztaltársaság kerekedett, és végig beszélgettük az időt. Remélem, nem haragszotok, de a telefonom helyett inkább élveztem a társaságot.

És a + 1: A mai nap éppen vettem volna elő a táskámból a reggel vásárolt péksütimet, amikor megcsörrent a telefonom. Egy kedves ismerős anyukának eszébe jutottam, és mivel erre járt, és éhes is volt, meg még éppen rá is ért, úgy gondolta, megkérdez, hátha éppen ma van közösségi ebédünk. Bár nem ma volt tervezve, de kerekítettünk egyet hirtelenjében, és a Hatpöttyösben termettünk. Nagyon jót beszélgettünk. Remek élmény volt, éppen ezért ma sem készült kép, de talán nem is baj. A képeken csak az látszana, hogy eszünk. De ha valaki eljön, ráérezhet a jó társaság, és a társasági étkezés élményének ízére.

Azt hiszem, éppen itt a lényeg: ha az ember úgy érzi, és kedve, lehetősége van, miért ne egyen társaságban? Hiszen az evés, az egy meghitt és bensőséges dolog. Ha az ember jó társaságban tölti, akkor olyan élményben lehet része, ami máskor csak úgy nem biztos, hogy megadatik. Ráadásul főtt ételt enni, nyugodt körülmények között, ülve, még egészséges is!

Örülök, hogy eljöttetek!

You may also like