Első alkalom nélkülem – III. és IV. Közösségi Étkezés beszámoló

Mint korábbi bejegyzésemben említettem, úgy alakult, hogy ezt az ebédet nélkülem kellett töltenetek, mert egy baleset miatt minimálisra kellett szabnom a sétáimat. Sajnos a III. alkalom így el is maradt, mert az időpont az érdeklődőknek sajnos mégse lett jó. Így született meg a IV. 🙂

A közösségi irodában volt szerencsém megismerkedni Vikivel, aki bevállalta, és összeült pénteken egy közös ebédre másokkal a székesfehérvári Pátria Étterem és Pub-ban.

Ilyen finomságokat evett:

Zöldborsó krémleves - Pátria Étterem & Pub
Zöldborsó krémleves – Pátria Étterem & Pub
csirkemell_krumplipure_patria
Margherita csirkemell snidlinges krumplipürével – Pátria Étterem & Pub

Az ebéd eleje nehezen indult, mivel a társaságból csak egy anyukát ismert Viki, de róla éppen nem tudtuk, hogy csatlakozik 🙂 Szóval szegényem az ebédet egyedül töltötte, de a Facebook messenger-ének hála összehoztam őket a számítógép mögül a végére egy közös kávéra, és beszélgetésre.

internet-1019980_1280

Miután kiderítettem, hogy ki hol ül az éttermen belül, Viki megkérdezte a pincért, hogy mi a véleménye arról, ha átül egy másik asztalhoz. Így mesélt róla nekem:

“ …nagyon segítőkészek és profik voltak a Pátriában! Átvezették az asztalomat is, az egyik pincér még a kicsit szégyenkezve szorongatott szörpömet is kivette a kezemből, és kistányéron-szalvétán átvitte számomra. ? Apróság: a kávémhoz valami mérhetetlenül cuki módon fahéjas habcsókot adtak kísérőnek, most azon fáradozom, hogy találjak receptet és lehessen itthon is kínálni a vendégeket. Örülök, hogy sikerült a többieket megtalálni az étteremben. Pont a két legtávolabbi asztalt választottuk! Kiderült, hogy nem nézték a facebook beszélgetést ma már, így nem is láthatták a kérdésemet, hogy hol lesznek. Emiatt azt találtuk ki, hogy legközelebb aki megérkezik az étterembe, az eseményhez posztolhatná hogy hol ült le. Így ha valaki nem találja a népet, akkor lesz hol megnézni frissen az infót.”

Kedves Viki! Találtam egy receptet Neked a www.ildinyo.blogspot.hu oldalon. Íme:

“Fahéjas habcsók
(Ugyanúgy készítettem, mint múltkor.)
Hozzávalók:

  • 4 nagy tojás fehérje
  • 180 g finom szemcséjű cukor (sütőcukor, vagy kristálycukor, késes aprítóban kissé átdolgozva)
  • 2 evőkanál igazi vaníliáscukor
  • 2 evőkanál kukoricaliszt (helyette esetleg étkezési keményítő)
  • 1 púpos teáskanál őrölt fahéj
  • 2 teáskanál világosabb borecet
  • csipet só

A sütőt előmelegítem 180 fokra. A tojásfehérjét, a sóval elkezdem habbá verni, amikor már van tartása, szép lassan, adagonként elkezdem belekeverni a kétféle cukrot is, és szép fényesre és simára keverem jó pár perc alatt. Majd óvatosan beleforgatom a kukoricalisztet és a fahéjat, ill. az ecetet is. Egy nyomózsákból, (vagy kanál segítségével) kb. 4 cm átmérőjű kis kupacokat csináltam egy sütőpapírral bélelt tepsire (ill. egész pontosan kettőre), majd levettem a sütő hőmérsékletét 150 fokra és betettem mindkét tepsit kb. fél órára süldögélni-szárítkozni (vagy kicsit több, ez erősen sütő függő, a külseje roppanós kell, hogy legyen, de belül még ragacsos kissé, ill. hűlés közben is sül még valamennyit egyébként). Ezek után a sütőt elzártam, az ajtót kitámasztottam egy fakanállal és kb. egy órát hagytam hűlni, majd megtöltöttem a lenti töltelékkel. ”

Remélem, segítettem 😉
habcsok
Úgy gondolom, nagyon tanulságos volt ez az alkalom, több szempontból is. Például láttam, hogy volt, aki szavazott, hogy neki hol lenne alkalmas, de végül nem tudom, mi történt, elment-e, vagy nem mert, de szeretett volna… Ezt jó volna tudni, hiszen minden visszajelzésnek örülök, mert abból építkezünk.
Ennek következtében arra jutottunk, hogy ha szeretnétek jönni, kérlek:
  • feltétlenül jelezzétek az Ott leszek gomb segítségével, így látjátok az eseményben felbukkanó beszélgetést is,
  • és kommunikáljatok az esemény beszélgetés menüje alatt, hogy fel tudjuk venni egymással a kapcsolatot. Olyanra gondolok pl., hogy osszátok meg, ha valaki megérkezett, hogy hol talált helyet, esetleg azt, hogy aznap mi a különleges ismertető jeletek.
  • Én pedig igyekszem mielőbb előrukkolni valami letölthető kártyával, amit kitűzve, vagy asztalra téve is észrevehetővé teszi, miért vagyunk ott – gondolva azokra, akik nem használnak okostelefont, vagy nincs mobilnetük.

Bármilyen hozzászólást nagyra  értékelek!

You may also like