Fehérvári ebéd Patent módra

A székesfehérvári KONNEKTORban mellettem dolgozó lány  a napokban felhívta a figyelmem egy új kajáldára. Gyorsan kiegyeztünk egy “ki kell próbálni”-ban, és úgy döntöttünk, hogy a következő fehérvári ebéd itt lesz majd. Az új étterem nem más, mint a Patent Gasztrobár, a Kossuth udvarban. Most beszámolómat az itt megesett ebédünkről olvashatjátok.

Fehérvári ebéd a város legújabb streetfood kajáldájában:
íme a Patent Gasztrobár

 

Fehérvári ebédünk helyszíne most egy kedves, pici hely lett a belvárosi Kossuth udvarban. Bevallom, én nem találtam volna meg magamtól, de jó fejek voltak az üzemeltetők, és Facebook oldalukon kiírták a címet, mi meg GPS segítségével megtaláltuk. Bár, nem vagyok született fehérvári, de szerencsére a technika ördöge ma sem hagyott cserben.

Alapvetően oda vagyok a laza streetfood éttermekért, engem nem zavar, ha kézzel kell ennem (imádom), és az sem, ha nekem kell a pulthoz menni a kajámért. Ráadásul imádom a kiülős helyeket! Ami azt illeti, egész jól megoldották, csendes udvarban, árnyékos helyen, ilyen menő színes kerti bútorok emelik a hely hangulatát:

Patent Gasztrobár kert

Még a kiszolgálás is patent

Az asztalokon lévő kis táblákon tájékoztatás áll, miszerint kiszolgálás a pultnál, és az étkezés végeztével odabenn találunk szelektív hulladékgyűjtőt. Persze, nem ez a legmenőbb, hanem az, hogy csak a pohár, szívószál, és evőeszköz volt műanyag, minden egyéb papír. Alapvetően otthon is külön válogatom a hulladékokat, ezt tanítom a lányomnak is, emiatt a környezetvédő szemlélet külön tetszett.

A pultnál kedves fiatal, vidám, mosolygós srácok fogadtak. Ami igazán tetszett, hogy a blokkokra keresztnevet írtak. Amikor elkészültek az ennivalók, a pultos fiú kereste a szemkontaktust, és a keresztnevén szólította azt, akinek elkészült a megrendelése. Ez nekem nagyon jól esett, ugyanis nemrég voltam Pesten egy hasonló helyen, s bár ott is körbeudvaroltak a huszonéves srácok, mégsem volt ugyanaz, hogy ott 925-öske voltam, itt meg Kata. Kicsit olyan multicég, és kisvállalkozás különbség – nyilván én az utóbbit jobban kedvelem. Biztos ennek is megvan a maga pszichológiája. Kedves Patentos srácok, tartsátok meg ezt a jó szokást!

Mivel olvastam, hogy a napokban nyitottak, számítottam rá, hogy nem lesz 100%-os a hely, de alig hiányzott néhány dolog. A nagy marketing guruk is azt mondják, hogy kezdd el, aztán ráérsz még formázni az apróságokat. Szóval, hajrá, hajrá, az irány kiváló!

Szóval, ottjártunkkor étlap még nem volt, de nagy választék igen. Én alig tudtam eldönteni, mit szeretnék enni.

A Patent Gasztrobár gondol a fehérvári
ételintoleranciások ebédjére is

Vegáknak és laktózérzékenyeknek jó hír, hogy van húsmentes-, és sajtmentes hamburger, a hamburgerszószba pedig nem tesznek tejfölt. A glutén érzékenyeknek is meglepetés: a PHO vietnámi húsleves, és a Pad Thai gluténmentes rizstésztával készül. Sajnos a konyha valószínűleg nem glutén mentes, de az nem derült ki számomra, hogy ezt itt főzik-e. Meg kell kérdezni. Gondolom, aki glutén érzékeny az tudja, mit bír, és mit nem.

Patent ebéd képekben:

Hamburger a’la Patent

Csirkemelles hambi (volt benne saláta, uborka, csirkemell, házi hagymalekvár, saját készítésű hamburgerszósz – másra nem emlékszem 😀 )

 

Csodálatos hagymalekvár – imádtam

 

Minden hambihoz ajándék házi készítésű burgonyachips kapható

Közel nyitás után érkeztünk. A chipsem ropogós volt, és ízletes, a hambi meg épp annyi, amennyi belém fért. Amolyan emészthető kategória. Tetszett, hogy nem éreztem azt utána, hogy akkor most egy hétig nem eszek semmit, és jöhet a jó öreg Cholagol kúra.

Pad Thai – a Thai rizstészta

Pad Thai – Thai rizstészta

 

Ilyen csini dobozban szervírozzák a PAD THAI-t, így ha sietsz, el is viheted

 

És a PHO (ejtsd: fő) leves – a vietnámi húsleves

PHO – vietnámi húsleves

Mindannyian nagyon elégedettek voltunk az étkekkel. Az ebédet kézműves szörpökkel kísértük. Árban nem a legolcsóbb kategória, de aki nem sajnálja a minőségi ételre a garasát, annak nem is drága.

 

Köszi srácok, én ajánlom a helyet. És szerintem még visszatérünk!

 

You may also like