Hibát követtem el!

A minap az alábbi posztot osztottam meg Facebook követőimmel:

Kérdés - Hol együnk először?
Kérdés – Hol együnk először?

Aztán kiderült, hogy  nagy baj van! Csodálkoztam is, mert azt hittem, hogy minden tőlem telhetőt megtettem: a kérdés egyértelmű, képet is tettem, és esti órában posztoltam. Gondoltam, ez így elég is. Másnap rákérdeztem az ismerőseimre, látták-e a bejegyzésem, mert éreztem, hogy valami nincs rendben. Aztán kiderült, hogy tényleg nincs rendben, hibáztam. Feltettem egy olyan kérdést, amire azért nem érkezett válasz, mert a Placcon kívül a többi felsorolt éttermet csak én ismerem. Vagy még én sem egészen.

Kicsit el is szégyelltem magam, mert valahogy nagyon magamra koncentráltam, pedig ez nem is rólam szól. Az feltűnt, hogy a helyek általában üresek. Nem gondoltam, hogy ez azért van, mert még nem ismertek, vagy mert a küllem azt mutatja, hogy puccos, és ott biztos drága az étel.

Így született meg ez a kis kiegészítő posztom, engedjétek meg, hogy bemutassam saját szavaimmal a felsorolt helyeket.

Emellett pedig köszönöm a hozzájáruló kritikát, ezentúl csak így csinálom tovább 🙂

  1. 21 Restaurant és Pub: talán látásból találkozhattatok már a Károly János utca legelején lévő Kata Bisztróval. Ami egy egészen pici hely volt, nagyon kajaszaggal, de kedves, kommunikatív kiszolgáló személyzettel. Ők eredetileg a Kolbice nevű magyar találmány forgalmazásával foglalkoztak. Aminek specialitása, hogy teljes kiőrlésű, magvas tölcsér alakú kenyérben apró grillezett kolbászkákat tesznek. Egy gyulai lányt mi is vonzana be, ha nem egy finom kolbászos étel? Hát, engem bevonzott. Nem csak a kolbász, hanem a hely szelleme, hiszen az egészséges étel mellé még kedves kiszolgálás, és számomra megfizethető ár társult. Később úgy alakult, hogy a Bisztró már nem volt elég nagy, ráadásul a kaja szag miatt nem is szívesen ültek be az emberek. A tulajdonos úgy döntött, kiegészíti az étlapot mindenféle finomsággal, és nagyobb helyre megy, ahol az ember kényelmesebben és szívesebben ül le enni. Az egészséges vonal megmaradt, ám egy kissé eldugott helyre költöztek, mégpedig a Budai út 12. szám alá. Egy alig észrevehető kis lépcsőn kell hozzájuk lemenni, és egy hangulatos étterem tárul elénk. Én magam nagyon kedvelem, mert barátságos a kiszolgálás, az ember mindig kap egy mosolyt és jó szót. Emellett a szakács is igyekszik minden igénynek megfelelni. Ami plusz jó, hogy menüjük is van, de nem napi ajánlatra megszabva, hanem van egy heti lista, amiből bátran válogathatsz.
  2. Pátria étterem és kávézó: bevallom őszintén, ezen a helyen még csak kávét ittam, és egészen a múlt hétig nem tudtam, hogy menüztetnek is. Amit eddig tapasztaltam az az, hogy magasan képzett felszolgálóik vannak, és a laktóz intoleránsak is kaphatnak ott kávékülönlegességeket. A kávéhoz pedig hozzáadott apró kedvesség egy kispohár szóda. Maga a hely valóban elegánsabb, mint egy átlag menüztetős étterem, és picit drágább is, mert a menü levessel együtt majdnem 1500 Ft, ám pozitív, hogy az ebéd mellé egy pohár szóda jár.
  3. Placc étterem: ide gyakran eljárok, mert ez van az otthonomhoz a legközelebb, és nagyon hangulatosnak tartom, hogy a fehérvári csónakázó tó szigetén van. Tavasztól őszig az étterem terasz helyisége is használható, ami szerintem külön hangulatot ad az étkezéshez. Főleg a jövőre nézve lesz ez igazán különleges, ugyanis éppen sétányosítják a tó környékét. Ahogy a munkálatokat eddig láttam, biztos vagyok benne, hogy különleges kilátásban részesülünk majd. No, de visszatérve, véleményem szerint elég családias/otthonos mind a kiszolgálás, mind a menü. Maga a konyha átlagos, de alapvetően finomakat főznek. Mindig lehet kétféle ételből választani, és ahányszor én voltam, egy olyan étel biztosan volt, ami nem tartalmazott tejterméket. Itt is ajándék a pohár szóda. A menü ára jelenleg 890 Ft.

+1: természetesen, ahogy a posztban is említettem, minden plusz javaslatot szívesen fogadok. Később kommentben érkezett is egy új ajánlás a Provance önkiszolgáló étteremre. Ezt a helyet még nem ismerem, de hamarosan meglátogatom őket, és bemutatom nektek, milyen élmény volt.

Addig is szavazzatok, hol történjen az Első Közösségi Étkezés! Hiszen nem titok, szeretném már ezen a héten elindítani a társaság szerveződést 🙂

You may also like