Illem

Az illem egy olyan dolog, amit mindenki elvár, de senki sem beszél róla. Pedig ez egy fontos momentuma, azt hiszem nem csak a közös étkezésnek, de mindennemű közösségi tevékenységnek is.

gothic-100962_1280

Hogy őszinte legyek, szerintem jó dolog az emancipáció, de mindennek van határa. Én nőként megtiszteltetésnek érzem, ha nőként is kezelnek. Például kinyitják az ajtót nekem, előre engednek, vagy felsegítik a kabátot. Ez olyan egyszerű, és apró dolog, ami azt gondolom, a legemancipáltabb nőtársamnak is jól esik. Ez is egyfajta illem.

De mielőtt ebbe az elmélkedésbe mélyebben belemennék, beszéljünk egy kicsit a közösségi illemről. Arról, hogy a Közösségi étkezéskor mi az a minden résztvevő által nyújtott hozzáadott érték, ami kicsit irányt mutat, és kellemesé teszi az együtt töltött időt. Mindig vannak olyan szabályok, amiket nem gondol az ember, hogy el kell mondani, emiatt lehet benne olyan is, ami esetleg nevetségesnek tűnhet. Ezzel úgy vagyok, hogy inkább legyen egy mondattal több, mint probléma abból, hogy nem mondtam el 🙂

  1. Amikor megérkezel, és a közösségbe ülsz, csatlakozz a beszélgetéshez, és mutatkozz be. Meséld el ki vagy, és mivel foglalkozol.
  2. Bátran vegyél részt a beszélgetésben, vagy ha még nem alakult ki, akkor kezdeményezz!
  3. Témaválasztásban tartózkodj a politikai és vallási témáktól! A beszélgetés, és közös étkezés célja a kellemes időtöltés, nem vitafórum.
  4. Beszélgetés közben hallgasd végig a másikat. Senki sem szereti, ha a mondata felénél közbevágnak.
  5. Az étkezés végén időben rendezd a számlád. De csakis a sajátodat! Lásd: Szabályzat.
  6. “Rendes ember nem szemetel, a többinek meg tilos!”
  7. Trágár beszédért pedig szavanként 50 Ft-tal támogatható a Közösségi Étkezés Szervezési Osztálya 🙂

+1: Ha bármi tetszett, vagy nem tetszett, esetleg hozzátennél a megmozduláshoz bármit, ne tartsd magadban! Írd meg nekem a Kapcsolat menüpontban található e-mail címre.