Ismered Fehérvár legjobb kávézóját? A Tintában jártunk

Tudom, tudom, jól elhanyagoltam az együtt evésünket. Ne haragudj! Annyira nyomasztó volt ez a hosszú tél, és még kereshetnék kifogásokat, ugyanakkor úgy határoztam, hogy nem teszem. Nincs miért magyarázkodni, inkább csak bejelentkezem, és szólok, hogy mától újra megyek hetente egy alkalommal együtt enni veled! Hogy mért?

Mert társaságban enni jó!

És nézd! még a macskák sem szeretnek egyedül enni:

Így aztán elmentünk ma a Tintába

Őszinte leszek. Már csaknem 10 éve Fehérváron  élek, de valahogy sosem jutott eszembe a Fő utcáról leágazó pici utcákba betérni. Ennek következtében nem is tudtam róla, hogy itt, a Marosi Arnold utcában rejtőzik ez a gyöngyszem. Egy inimini kis bisztró a város szívében.

Fehérvár legjobb kávézója, ahol enni is lehet

Szégyenemre, két kedves BUDAPESTI ismerősöm hívta fel rá a figyelmem, és mindketten azt mondták meglepődve: “Te nem ismered a város legjobb kávézóját?!?”. Hát… nem ismertem. Mígnem egy szép napon ellátogattunk oda, és elvarázsolt, beleszerettem. Néha visszatérek, hol társaságban, hol egyedül.

Laktózérzékenyeknek is ajánlom

Természetesen az első kérdésem az volt, hogy van-e laktózmentes tejük, s bár nem ittam még ott kávét, mégis megnyugtató a tudat, hogy itt akár azt is kérhetek. Sőt! Van olyan melegszendvicsük, amiben mozzarella sajt van, ami nekem azért jó, mert ezt még elbírom. Szendvicsimádóként egyértelműen most is meleg szendvicset kértem, a kedvenc zéró kólámmal.

Eddig kétféle szendvicset ettem, és mind nagyon ízlett. Roppant laktató, kellemes ízvilágú az egész. Véleményem szerint ezeket saját ötlettől vezérelve találhatták ki, de az is lehet, hogy csak én vagyok ennyire tájékozatlan.
Ma Pármai sonkás melegszendvicset kértem ebédre. Volt benne ínycsiklandó finom sonka, mozzarella sajt, rukkola, és szárított paradicsom.

Asztaltársam Tükörtojás A’la Tinta-t evett, ami pirítós volt olívaolajjal, feltétként bacon-nel, és balzsamecettel, szárított és friss paradicsommal, a tetején lágyra sült tükörtojással, és reszelt parmezánnal.

Édesszájúaknak is bejövős

Minden nap más-más tortát sütnek, amit a Facebook oldalukon meg is osztanak. Újabban már e tekintetben is gondolnak az ételintoleránsokra. Ezért sok-sok plusz pont nekik.

Helyszín és kiszolgálás

Eddig csak kedves kiszolgálással találkoztam. Talán egyedül a hely szűke az, amivel a betérőnek számolnia kell. Ami viszont irtóra tetszik, hogy van egy nagy ablaka, amely párkánya padnak van kialakítva, és oda lehet kuckózni a napsütésbe.

Ha engem kérdeztek, biztos, hogy megmaradok visszatérő vendégnek, és még viszek másokat is 😉 .

Hevönájszdélyevribádi!

 

You may also like