Márton napi hamburger a Hamburkertben

Múlt pénteken, azaz november 11-én úgy alakult, hogy csak kettesben ebédeltünk a barátnőmmel. Noha, az esemény meg volt hirdetve, valahogy most ez az alkalom így sikerült. Végülis, ahol ketten összegyűlünk, ott már közösség van, nem igaz?

Mivel pénteken éppen Márton nap volt, és itt Székesfehérváron ennek nagy keletje van, majdnem minden étterem kínált Márton napi menüt. Mi azonban a Hamburkert-et választottuk cél-helyszínnek, így nem is reméltük, hogy bármi Márton napit kapjunk. Ellenben ezt a Hamburkertben remekül megoldották. Az étterem profilja a hambi, és némi kreativitással megalkották Márton napi burgert. Hát, persze, hogy kipróbáltuk!

Márton napi burger a’la Hamburkert

Étkezz Velem - Hamburkert 1

A burger nagyon gusztusos volt, csak úgy illatozott benne a frissen sült libamellből készült húspogácsa. Ugyan nekem ez a műanyag tányér nem annyira szimpatikus, de végülis ez egy gyorsétterem, egy hamburgeres, így azt hiszem, megbocsátható. Olyan szempontból jobb, mint a papír zacsi, hogy ebből még meg tudom enni a kipotyogott salátát.

A hambi tartalma

Étkezz Velem - Hamburkert 2

Volt benne libamellből készült húspogácsa, házi káposzta és hagymalekvár, sajt, és valami tartár mártás féle tejfölös, majonézes cucc. Emellett pedig a szokásos zöldségek. Magam is szoktam hagymalekvárt készíteni, és volt bennem egy kis félsz , hogy túl fűszeres lesz, de nem az volt. Most is megúsztam a Cholagolt 😀 Nagyon harmonikus ízvilágot kapott az egész. A húspogácsa igazi meglepetés volt számunkra, mivel libamellből készült elsőre azt hittem, hogy csak egy szelet sült hús lesz benne, ami biztos jó száraz is lesz. De nem! Ez egy nagyon finoman fűszerezett, omlós húspogácsa volt. Állagra nekem tetszett, hogy nem volt száraz, és (szerintem) finoman volt darálva, nem voltak benne nagy, rághatatlan húscafatok.

Étkezz Velem - Hamburkert 4

Alapvetően nagyon ízlett. Mint írtam, tartottam tőle, hogy túl fűszeres lesz, de nem volt az, teljesen össze illettek az ízek benne.

Kiszolgálás

Pozitív élmény volt, hogy amikor végeztünk az ebéddel, nem néztek ránk kelletlenül, hogy mikor megyünk már. Sőt! Még oda is jöttek hozzánk, hogy megkérdezzék, ízlett-e, amit kaptunk. Ez azért is külön klassz dolog, mert az étterem, ha jól emlékszem, már több, mint egy éve üzemel, és a kezdetek kezdetén is megkérdezték. Az ilyen kedves gesztusokat érdemes meghagyni, hiszen jólesik az embernek, és egyfajta visszajelzés, tapasztalat gyűjtés az üzemeltetőnek.

Laktózmentes kaja nincs, de rugalmasan kezelték a problémám

Ami nekem nagyon tetszett, hogy a tejérzékenységem miatt kérésemre az én burgeremből kihagyták a tejes dolgokat, és így is egy teljes értékű ételt kaptam.

Ár/érték

Sajnos az ár nem a legalacsonyabb, lévén, hogy ez nem egy sima menüztető hely, és minőségi alapanyagokból dolgoznak. Még így is azt tudom mondani, hogy megérte, és néha belefér.

+ 1 élmény

Azt nem tudom sajnos, milyen rádió szólt, de nekem például mindig hiányérzetem van, ha valahol nincs zene. Persze, egy zsúfolt helyen nem mindig jön ki jól, de itt most kifejezetten jól esett. Az pedig pláne, hogy amikor beléptem az étkezőhöz, egy kedvenc számom szólalt fel. Kicsit megdobbant a szívem, úgy örültem 🙂

Összességében az ebéd nagyon jó volt, és mivel kicsit csendesebbre sikerült, bensőségesebb is volt, mint az eddigiek.

You may also like