Minden, ami közösség

Sajnos az elmúlt hetekben kissé elhavazódtam, ahogy ezt láthattátok is.

Elnézéseteket kell kérnem, hogy csak most hozom a beszámolómat, de azt remélem, hogy a bejegyzésem végére megértetek majd.

Kezdem is a legelején, azaz a legrégebben történt társasági ebéddel, ami november 25-én, pénteken volt.

Az esemény nyílt volt, és arra buzdítottalak Benneteket, hogy ti is étkezzetek társaságban ott, ahol éppen vagytok. Kommentben örömmel fogadom  a visszajelzéseket: sikerült?

Mi is így tettünk, és egy kedves barátnőmmel ebédeltem a Konnektor közösségi irodában. Ekkor nem mentünk étterembe, hanem ebédet rendeltünk az egyik kedvenc ételkiszállítómtól, a Vega To Go-tól.

Én magam nem vagyok sem vega, sem vegán, vegyes táplálkozásúnak vallom magam. Sajnos azonban sok ételt nem engedhetek meg magamnak a laktózintoleranciám miatt, és nagyon szeretem, hogy a Vega To Go kínálata nem csak nagyon változatos, különleges, de tejmentes is. Ráadásul a gyermekem is bátran fogyaszthatja, mert ő épp “halmozza az élvezeteket”, és nemcsak tej-, hanem tojás mentes diétát is kell tartania.

Szóval, vegán ebédet ettünk. Bevallom, nem én készítettem a fotót, hanem a www.vegatogo.hu oldaláról töltöttem le. Az ő kamerájuk kicsit jobb az enyémnél…

Én sütőtök főzeléket ettem szárított paradicsomos rizsfasírttal:

Sütőtökfőzelék szárított paradicsomos rizsfasírttal - Vega To Go
Sütőtökfőzelék szárított paradicsomos rizsfasírttal – Vega To Go

Alapvetően nagyon szeretem a főzelékeket, de ezelőtt még sosem ettem ilyen ételt sütőtökből, de fasírtot sem rizsből. Nagyjából el sem tudtam képzelni, milyen lehet, és hogy a rizs mitől áll össze, ha nincs benne tojás. Ugye, a magyar konyha alapja, hogy minden ilyesmibe beletoljuk a tojást, meg a tejtermékeket. A vegán konyha viszont bebizonyítja, hogy ezek nélkül is lehet élni, és nagyon is finomakat lehet enni.

A főzelék nagyon lágy, harmonikus volt, benne kockára vágott ínycsiklandó sütőtök darabokkal. A rizsfasírt pedig különösen beleillett ebbe az ízvilágba.

Asztaltársam pedig Vegán gyros-t evett:

Vegán gyros tál - Vega To Go
Vegán gyros tál – Vega To Go

Jól látjátok, a gyros tál csaknem úgy néz ki, mint a normál, húsos gyros, ám itt a “hús” szejtánból van, ami egy nagy fehérje tartalmú húspótló. Szerintem nagyon finom volt, egészen hasonlított a gyros húshoz. Talán csak az állaga nem, de én szeretem a szejtánt, nekem nem volt gond.

És a kis tálkában nem ám majonéz van… A hagyományos majonéz ugyanis tojást tartalmaz, de a “hithű” vegánok nem esznek semmiféle állati eredetű dolgot, így ez egy veganéz, ami ízében szerintem teljesen olyan, mint a majonéz, csak ezt azok is ehetik, akik nem ehetnek, vagy nem akarnak tojást enni.

Őszinte leszek, nagy rajongója lettem a Vega To Go csapatának, pontosan azért, mert náluk bármit ehetek, nem kell válogatni, árban szerintem teljesen reális, és mindig hihetetlen ízélményekkel gazdagszom.

Zsuzsit, a fehérvári vegán shéf-et személyesen is megismerhettem a Közösségi iroda kapcsán. Ha találkozunk, mindig elárasztom a köszönetemmel. Nagyon örülök, hogy általa kitárult előttem egy új világ. Ha pedig kérdésem van, bizalommal tudok hozzá fordulni, ami ismét egy plusz hozzáadott érték ahhoz, amit csinál. Csak ajánlani tudom Nektek! Ha nem is vagytok vegák, azért kóstoljátok meg a főztjét egyszer. Nem fogtok csalódni! (Hozzáteszem: a mennyiség és laktatóság szempontjából sem.)

A Vega To Go és a Közösségi iroda vonala tovább is vitte a történetet a következő héten: a Konnektorban ugyanis december 1-jén nyílt napot tartott.

A nyílt nap keretében bárki bejöhetett hozzánk, és kipróbálhatta, milyen közösségben dolgozni. Sok színes program között bele nézhetett a minden napjainkba, de megtapasztalhatta azt is, milyen, amikor vállalkozók ötleteltek saját problémájuk megoldásán. Az egyik program a társasági ebéd volt, amikor a Provence önkiszolgáló étterembe mentünk 5-en is.

Provence önkiszolgáló étterem - 2016.12.1-i menü
Provence önkiszolgáló étterem – 2016.12.1-i menü

Az ételeket itt sem fotóztam, inkább csak élveztem a társaságot, és sok nevetést, és a felhozott tinédzser kori emlékeken való osztozást. Azt hiszem, ez az ebéd mindannyiunknak élmény volt!

Köszönöm mindazoknak, akik velem tartottak!

Nagyon klassz társaságban ebédeltünk ezen a szép napon.

Az estét pedig ismét a vegán ételek zárták, Zsuzsi ellátta a Konnektorba látogatókat mindenféle földi jóval.

Hú, ezen a napon degeszre ettük magunkat…

Sajnos ezt követően egy olyan telefonhívást kaptam, aminek égeredménye az lett, hogy gyermekem ebédjét a diétája miatt most egy jó ideig nekem kell biztosítani. Emiatt megnyitottam a házi “KataKonyhát”, és minden este főzöm a másnapi ebédet, mint a jó feleségek. Sajnos nekem ez kihívás, mert nem nagyon szeretek vásárolni, sem főzni. De úgy gondolom, ha ezzel segítek a gyermekem egészségén, akkor természetesen megoldom ezt is. Ennek okán mostanában kicsit fáradt vagyok, és az ebéd is megoldott.

De ne búsuljatok, igyekszem jönni, és Veletek enni, ahogy azt megszoktátok, hetente egyszer!

 

 

You may also like